Nyt ollaan perusasioiden äärellä. Poikamme on vuoden ja neljä kuukautta ja edessä on tutustuminen pottaan. Ei siis vielä pakollinen käyttö, mutta tutuksi tekeminen.

Pottailun pitäisi kaikkien kasvatustieteellisten ohjekirjojen mukaan olla positiivinen ja mukava kokemus.  Pikku ihmistä ei saa hoputtaa, mutta hyvä olisi rohkaista ja kannustaa oikeaan suuntaan.  Millainen potta sitten on lapsen mielestä houkutteleva?

Kävin läpi Internetiä ja mietin tarkasti, niinkuin kaikkien lastentarvikehankintojen kohdalla. Pitäisikö hankkia selkänojalla vai ilman, pitääkö olla irrotettava kuppi vai ei ja mikähän väri miellyttäisi silmää. Internet tuntui taas olevan niin monta mieltä asiasta. Lopulta sitten seisoessani marketin pottahyllyn edessä, tunsin itseni lannistuneeksi.  Väriin katsomatta kaikki peruspotat ovat tylsiä ja mielikuvituksettomia. Toisena vaihtoehtona on lasten sarjoihin perustuvat, ei kiitos.

Peruspotta kainaloon ja askartelukaupan kautta kotiin. Lopputulos näyttää tältä:

IMG_7397  IMG_7399 IMG_7400IMG_7398 IMG_7401 IMG_7402 IMG_7404

Toistaiseksi ei vielä tietoa siitä miten nuo kestävät mutta mietitään sitä sitten myöhemmin.

Mitäs sanotte? Pikku mies ainakin on hyvin kiinnostunut, jee!

 

(Potta Orthex ja ja tarrat Krazy Kreations LLC/ Askartelukauppa Sinelli)