Luonto on mielestäni kauneimmillaan juuri nyt kun pihalla on kauniin vaaleanvihreää. Mikään ei vielä ole lakastunut tai rehota ylikasvaneena. Hedelmäpuut ja erilaiset pensaat kukkivat, nenään leijailee kaikenlaisia tuoksuja. Toukokuu on ehdottomasti lempikuukauteni.

rikkaruoho

Ulkona on nyt myös melkoinen valikoima kasveja joista saa mainion kimpun kotiin. Luonto on täynnä paitsi kukkia niin myös kauniita puiden oksia tai jopa rikkaruohoja. Ne erottuvat nyt helpommin ja niistä saa virkistävän kimpun maljakkoon. Mielikuvitus on rajana, joten menkää ja hullaantukaa. Yleisen rauhan nimissä kannatta pysyä poissa sieltä naapurin pihasta ja puutarhasta.

rikkaruoho9

rikkaruoho3

Meille maljakkoon löytyi kaisloja ja muita rannan läheisyydestä löytyneitä kasveja. Meren äärellä kasvaneena kaislat ovat minulle tärkeitä, meillä oli niitä usein lapsuuden kodissa maljakossa. Niistä saa helposti näyttävän osa kaunista kattausta.

rikkaruoho6

Rikkaruoho7

Puiden oksista esim vaahtera on todella hieno maljakossa. Ainakin täällä meillä päin noita pikku vaahteroita tuntuu kasvavan joka paikassa. Sen jalompiin puihin en itse pysty kajoamaan. Esimerkiksi tammi on minun kirjoissani lähes pyhä puu samoin kastanja vaikka sen lehdet olisivat upeita maljakossa. Rikkaruohot ja luonnonkasvit ovat myös hyvin edullinen tapa stailata myynnissä olevaa asuntoa. Silloin kannattaa valita kasveja jotka eivät allergisoi tai varise ja puiden oksat tai kasvien lehdet ovat oiva valinta.

Laittakaa minulle kommenttia millaisia rikkaruohoja olette maljakkoihin löytäneet ja mistä tulee kauneimmat kimput.

Mukavaa tiistaita kaikille!