Pieniä keittoastioita

Helsingin vanha Herttoniemi muuttuu keväällä yhdeksi päiväksi isoksi pihakirpputoriksi. Silloin alueen asukkaat pystyttävät pihoilleen kirpputoripöytiä ja pikkuisia myyntikojuja. Pihoilta löytyy jopa puutarhakahviloita. Pelkästään kävelyretki tuolla kauniilla alueella on jo nautinto, saatikka sitten kun paikalla on paljon hyväntuulisia ihmisiä nauttimassa kevätauringosta. Tämäntyyliset siivouspäivät ja kaupunginalue juhlat ovat käsittääkseni yleistymässä ympäri Suomea. Herttoniemessä tapahtuma järjestettiin tällä kertaa seitsemättä kertaa.

Kävimme ystäväni ja lasten kanssa imemässä sisään tunnelmaa ja katsomassa, josko mukaan tarttuisi aarteita. Löysimme vähän vaatteita ja lankesimme ostamaan kesän ensimmäiset grillimakkarat. Oli muuten hyvää! Tämä on niitä hyvänmielen tapahtumia, jossa on kuin kotonaan. Voi kun olisin jaksanut ottaa kameran mukaan!

Kävellessämme poispäin harmittelin mielessäni, etten ollut tehnyt mitään todellista löytöä. Vaatteet ovat ihan kivoja, mutta silti olisin halunnut löytää jotain erikoista. Lapset nukahtivat viime metreillä vaunuihin, joten poikkesimme vielä yhdelle alueelle ja siellä se oli, löytö!

keittoast1

Näin ensimmäisenä tämän ihanan sinisen kattilan ja samasta korista löytyi sitten vielä lisää pieniä emaliastioita. Meinasin pudota pyllylleni kun myyjä ilmoitti koko astiaston hinnaksi kaksi euroa. Sain vielä kaupan päälle tuollaisen Marimekon lasten patakintaan, siitä tuli jo sitten melkein söpöys yliannostus.

emalikattila3

Emaliasti2

Keittoast

Pientä kulumaa näissä on, mutta ei häiritse käyttöä. Astiat ovat ihan minin suosikkeja ja Brion pikku uunissa syntyy mitä mainioimpia kokkauksia. Pikku Kakkosen Nalle ja Apina laulavat kokkaa, kokkaa ja niinpä meilläkin kokataan kovasti.

Sinisen kattilan pohjassa teksti Smaltum. Googlettamalla Smaltum löytyi tieto että kyseessä on Tsekkiläinen yritys. Nettikauppa löytyy täältä ja lähin maa josta näitä saa kivijalkamyymälästä taitaa olla Viro.

1 Comment

  1. Nuppu

    IHANIA!