Meidän perhe tarvitsee uuden kodin. Nykyinen on meidännäköinen ja hyvällä sijainnilla, mutta liian pieni ja epäkäytännöllinen. Ilmoituksia seurataan päivittäin ja paljon on kaikenlaisia koteja myynnissä. Meidän koti ei kuitenkaan vielä ole tullut myyntiin tai valmistumassa.

Keittio1

decoist.com

Haaveilemme omakotitalosta, se olisi ihan meidän juttu, kun olemme molemmat askartelijoita ja laittajia. Jos voisimme todella lähteä hulluttelemaan, niin hankkisimme  teollisuuskiinteistön ja tekisimme sinne kodin. Korkeita, avaria huoneita suurilla ikkunoilla ja rouheilla elämää nähneillä pinnoilla. Tilaa liikkua ja isoja, isoja huonekaluja ja tauluja. Ehkäpä jonain päivänä jos sellainen sattuu kohdalle ja pankki on yhtä mieltä asiasta, niin kentien toteutamme haaveen!

Madaboutthehouse.com, Breather.com, Minimalissimo.com

Sitä odotellessa seuraava kotimme on todennäköisesti kuitenkin rivi- tai erillistalo. Tämä johtuu siitä, että arjen pyörittäminen pienten lasten kanssa sujuu ketterämmin, kun joku muu auraa lumet pihalta ja pitää huolen että lämmin vesi toimii. En halua ajatella asiaa kompromissina, vaan elämäntilanteeseen sopivana ratkaisuna, mutta olisihan se kiva löytää kerralla sellainen koti, jossa viihdytään pitkään.

Olen tehnyt listaa siitä mitä uudelta kodilta toivon:

  • Yksitasoisuus
  • Kaksi vessaa
  • Piha
  • Kaukolämpö
  • Sauna
  • Järkevä pohjapiirros
  • Hyvä yleiskunto ja ei putki-, katto-, tai ikkunaremontteja tuloillaan
  • Hyvin hoidettu yhtiö
  • Hyvä sijainti

Lisäksi kivoja bonuksia olisivat: kodinhoitohuone, vaatehuone ja askartelu-/työhuone, korkeat huoneet, isot ikkunat, tiiliseinää, näköala ja iso puutarha.

olohuonekork

vosgesparis.blogspot.nl

Kesäkodissa hetken asuttuamme ajatukseni yhdentason asunnosta vain vahvistuu. Kahdessa kerroksessa ramppaaminen lasten kanssa saa ainakin minun hermoni kiristymään. Sama koskee vessaa; miten joku pärjää yhdellä?Sitten sellainen juttu mitä en ole aikaisemmin tullut ajatelleeksi; Lämmin vesi. Siis jos asunnossa on lämminvesivaraaja, josta riittää lämmintä vettä yhdelle suihkussakävijälle ja seuraava saa hailakkaa niin ei muuten ole ok.  Minä nimittäin olen sellainen vilukissa, että varsinkin talvisin tarvitsen ehdottomasti niitä kuumia suihkuja selvitäkseni.

olohuone2

interiorzine.com

Jos kaikkea ei voi saada niin mistä sitten luovutaan ensimmäisenä. Mistä sinä luopuisit?

Hei koti missä lienet, vielä me sinut löydetään!