Syvää tunnelmaa

Lisätilaa ja uutta kotia etsiessä ja odotellessa voi vaikka haaveilla. Syksyn viime päivien viileä sää saa pesänrakentajan sisälläni heräämään.  Asettelen sohvatyynyt ja viltit paremmin ja mietin pitäisikö niitä hankkia lisää. Tarkistan kynttilätilanteen ja kaivan esiin kynttilänjalkoja ja tuikkukippoja.

Kalpea kesälookki kotona vaihtuu tunnelmallisempaan ja lämpimänpään. Sallin enemmän tavaraa ja yksityiskohtia. Oikeastaan osuvampaa olisi siirtyminen kevyestä raskaampaan, jos tunnelmaa voi niin kuvata. Tunnelmaa etsiessäni kävin läpi Ikean sivuja ja sitä todella löytyi. Varsinkin muutaman erikoismalliston tuotteet todella tekivät vaikutuksen minuun.

ikea-viktigt-collection-bamboo-basketsm

Viktig kori

svartan-tarjotinpoyta-musta__c

Svärtan tummanpuhuva mallisto on  ruotsalaisen tekstiilisuunnttelija Martin Bergströmin ja intialaisten muotialan opiskelijoiden yhteistyönä. Mallistoa on ispiroinut urbaani Intia ja siinä on haluttu korostaa sitä että Intia on muutakin kuin värikäs kaaos. Kauniit kuviot, graafisuus ja persoonalliset yksityiskohdat saavat minut aivan hykertelemään. Esineissä on käytetty vain mustaa, valkoista ja harmaansävyjä ja sekös minulle sopii.

svartan-tarjotinpoyta-musta_cc

bjrksns

Björksnäs

ikea_enighet_ljusstake_svart

Enighet kynttilänjalka

batch_ikea_rord_deco_djur_svart

Rörd koriste-eläimet

Näissä kuvissa ja esineissä on jotain niin syvällistä että se saa minut haltioituneena tuijottamaan niitä pitkiä aikoja. Ihan näin tummaa en meille kotiin halua, sillä se olisi minusta jo synkkää. Näillä esineillä saa kuitenkin huikeaa syvyyttä ja tasoja aikaiseksi sisustukseen. Näihin kun lisää valkoista, luonnonmateriaalisia koreja sekä lämpimänsävyisiä tekstiilejä niin johan kelpaa kotona myysailla.

Kolahtiko teihin vai onko liian synkkää?

 

Translation: While waiting for the new home to be found, one can always dream.  Cool fall weather makes me wanna make home more comfy and warm instead of pale and white. I found amazing things while surfing trough IKEA’s new collections. I’m fascinated! I don’t want our home to be all dark, but with these items you can get dept and interesting contrast. What do you think, too dark or intriguing?

 

All photos: IKEA

2 Comments

  1. Jossu

    Kyllä kolahtaa! Itse ihailin juuri samaa uutuus-sarjaa, kun viimeksi Ikeassa vierailin. Mukaan tarttuikin jo pari harmaasävyistä tyynyliinaa. Pöytää, penkkiä ja kulhoja jo hivelin ihastuksesta, mutta jouduin jättämään ne vielä kauppaan odottamaan hetkeä, kun olen keksinyt niille paikan sisustuksessa. 🙂

    • Yksinkertaisesti Kotona

      Ihanaa, että en ole ainut! Minulla tuntuu olevan sama ongelma, että pitäisi järjen kanssa miettiä, eikä vaan tunteella ostaa. Olisi niin paljon kaikkea kivaa ja niin vähän tilaa.